с. Поликраище, ул. "Васил Левски", №63
06176/24 36
info-300212@edu.mon.bg

Празник на Буквите в “Св. Св. Кирил и Методий”, с. Поликраище

Основно училище ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"

Вълнуващ беше 14 април за първокласниците от ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, с. Поликраище. На този ден те празнуваха най-важния си ден – Празника на буквите “Вече съм грамотен”!

Този празник не може да бъде открит в календара, но той идва всяка пролет с песента на птиците и първите пролетни цветя. Това вълнуващо тържество се помни цял живот, защото децата от първи клас осъзнават, че са направили най- трудната стъпка в живота си – станали са грамотни.

Целия екип на ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” пожелава на малките ученици да са все така усмихнати, ученолюбиви и да помнят, че БУКВИТЕ НОСЯТ СВЕТЛИНА!

“Не спирайте никога да изследвате света все със същия такъв интерес, любопитство и хъс! Пожелавам ви да изкачите още безбройно много високи върхове и никога да не спирате да вярвате в себе си и в своите мечти! Нека прекрасните ви усмивки винаги да блестят така силно, както и в този емоционален ден! Бъдете здрави, търсете отговори на всичко в този живот и винаги помнете колко смели и способни сте!”

Огромни благодарности на нашия специален гост поетесата Десислава Стефанова от с. Поликраище, която посети класната стая и празникът на буквите на малките първокласници, разказа за своето призвание и обмени опит с най-малките ученици! Децата с радост и вълнение разказаха за своят проект създаване на книжка със заглавие “Приключенията на първи клас”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *