с. Поликраище, ул. "Васил Левски", №63
06176/24 36
info-300212@edu.mon.bg

“ЗАЕДНО С ОТГОВОРНОСТ ЗА ЕДИН ПО-КРАСИВ СВЯТ”, обучение на темата Устойчиво развитие в ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, с. Поликраище

Основно училище ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"

Опазването на околната среда е не просто мода, а необходимост. Все по-голяма става нуждата от осъзнатост за това ограничените ресурси, с които разполагаме, да бъдат използвани разумно. Искаме не само да се радваме на красотата и богатството, което планетата ни притежава, но да оставим и за следващите поколения един прекрасен свят. През последните години се оказа, че за да успеем в това начинание, трябва да вземем незабавни мерки.

ИНИЦИАТИВА „ЗАЕДНО ЗА ЕДИН ПО-КРАСИВ СВЯТ“ НА HENKEL БЪЛГАРИЯ

За втора поредна година Henkel България стартира инициатива “ЗАЕДНО С ОТГОВОРНОСТ ЗА ЕДИН ПО-КРАСИВ СВЯТ”, която цели да предаде знание на ученици по темата Устойчиво развитие. В рамките на инициативата ще се проведе конкурс за училищни проекти на теми “Устойчиво развитие. По-малко пластмаса. Пестене на ресурси.” като до 5 проекта ще бъдат финансирани с бюджет за реализация до 2000 лв.

В 20-те училища с максимален брой точки за подадените проекти ще бъдат проведени от 5 до 8 учебни часа работилници и обучения на тема Устойчиво развитие със съдействието на Zero Waste България. По време на обученията в тези училища следва да бъде представен проекта, с който училището кандидатства за финансиране преди финално оценяване и подбор за финансиране.

На всяко училище с одобрен проект за финансиране от HENKEL България и всички участвали в обученията за Устойчиво развитие ученици ще се издаде ГРАМОТА за „Посланик на Устойчиво Развитие“ от Henkel България.

Още един проект , в който участваме ❣️

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *