с. Поликраище, ул. "Васил Левски", №63
06176/24 36
info-300212@edu.mon.bg

Патронен празник на ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, с. Поликраище – 11 май , 2021 г.

Основно училище ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"

В слънчевият и уханен ден на 11 май, 2021 г. в ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, с. Поликраище се случваха много и вълнуващи емоции. Педагогическият състав посрещна празника на Светите братя Кирил и Методий с много и приятни събития. В училищния двор цареше оживление, а децата, учителите и гостите на училището останаха удовлетворени от празничния дух!

Най-малките ученици, с помощта на една изключителна дама откриха , че четенето и писането може да бъде забавно и много интересно, ставайки част от кръжока “Четящият студент, четящото дете”, а в ранния следобед, всички ученици се забавляваха с песни, танци и игри, Лов на съкровища и весели емоции!

Благодарим на кмета на Община Горна Оряховица Добромир Добрев , заместник кмета Григор Минков и кмета на с. Поликраище Марин Тодоранов , че уважиха патронния празник на училището! Благодарим и на проф. дн Марияна Мандева за това, че отпразнувахме заедно с ВТУ “Св.св. Кирил и Методий ” този светъл празник!

Най-малките ученици станаха част от кръжока “Четящият студент, четящото дете”, а училището в село Поликраище и ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий” празнуваха патронния си празник заедно!

Проф. Мандева с дидактически игри представи на учениците коя е и от къде идва и как Великотърновският университет, който носи същото име като училището, също празнува своя патронен празник днес. Така учениците имаха уникалната възможност днес да празнуват два празника, заедно със своя гост. Научиха също и че е Проф. Мандева обучава техните учители, които те толкова много обичат, в Педагогическия факултет на ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”. С песни и игри, откритият урок премина почти неусетно, а освен награди, всички получиха похвали за старанието и усилията, които полагат, за да успяват да продължат смело по пътят на знанието. Показаха колко са важни за тях техните учители и колко много благодарят на своя директор за всички грижи и неуморния и труд да бъде училището привлекателно място и място за всяко дете – мисия, която е в основата на модела на образователната програма на Център “Амалипе” – “Всеки ученик ще бъде отличник”!

Освен всички емоции и прекрасни моменти с нашите гости от община Горна Оряховица и ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”, следобедните часове се изпълниха с весел смях, състезателен дух и приключения в организирания “Лов на съкровища”, спортните дейности и организираните танци. Децата от училището. разделени в отбори, с хъс, усмивки и огромно желание “обърнаха” училищния двор, за да търсят загадки, интересни въпроси, свързани с празника и. разбира се, древни и интересни съкровища.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *