с. Поликраище, ул. "Васил Левски", №63
06176/24 36
info-300212@edu.mon.bg

Признание на нашето училище и обществеността на Поликраище на национално равнище в национален вестник “Учителско дело”

Основно училище ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"

ПРИЗНАНИЕ НА НАШЕТО УЧИЛИЩЕ И ОБЩЕСТВЕНОСТТА НА ПОЛИКРАЙЩЕ НА НАЦИОНАЛНО РАВНИЩЕ

Националният вестник „Учителско дело“ – най-авторитетният вестник на българското учителство. Издание на синдиката на българските учители, който се издава от 1899 г. и се разпространява във всички училища на Р България в броя си тази седмица е ПОСВЕТИЛ ДВЕ СТАТИИ ЗА НАШЕТО УЧИЛИЩЕ.

Първата статия със заглавие

„ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, село Поликрайще – кауза на поколения“

е РЕДАКЦИОННА СТАТИЯ, която отразява обществената проява – Панихида за Героинята на Поликрайще и България – видната учителка Николайда Цанева, превела и образовала като Главна учителка учениците на Поликрайще в годините на Първата световна война и връчването на Почетните отличия „Николайда Цанева“ за родолюбие и принос към образованието през м. април 2021 г. в Поликрайще.

Втората статия със заглавие

„Основателят на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Поликрайще“

е посветена на създаването в нашето училище на Поименна учебна зала „Свещеник Георги Маринов Полуганов“ – назована на името на основателя и пръв учител в близо 200 – годишното ни училище.Текстът е част от материалите в книгата „Илюстрована история на Поликрайще. Том I. През превратностите на времето“ с автори Трифонка Романова Пониколова, проф. д-р Георги Николов Георгиев, Никола Георгиев Попниколов и д-р Марияна Николва Георгиева.

БЛАГОДАРИМ НА РЕДАКЦИЯТА НА В-К „УЧИТЕЛСКО ДЕЛО“ ЗА ОКАЗАНАТА ЧЕСТ НА НАШЕТО УЧИЛИЩЕ. И ЗА ТОВА, ЧЕ ЧРЕЗ ОТПЕЧАТВАНЕТО НА ДВЕТЕ СТАТИИ ЗАПОЗНАВА ЦЯЛАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ В БЪЛГАРИЯ С ИСТОРИЯТА И ДНЕШНИТЕ ДЕЛА НА НАШЕТО УЧИЛИЩЕ В ПОЛИКРАЙЩЕ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *